Maku

Gluteenittomat kasvispiiraat

1 h 10 min
4
5

Gluteenittomat kasvispiiraat

KA
GL
5
4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Pohja

  • 1 dlperunasosejauhetta
  • 1 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta (tumma)
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlvettä

Täyte

  • 150 gkesäkurpitsaa (paloiteltuna)
  • 12 kplkirsikkatomaattia (halkaistuna)
  • 125 gmozzarellajuustoa
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN35 min

Yhdistä perunasosejauhe ja jauhot. Sulata rasva ja lisää jauhoihin. Sekoita joukkoon vesi. Taikina on ensin vetistä, mutta neste imeytyy jauhoihin nopeasti.
Voitele muffinipellin kolot. Jaa taikina 12 osaan. Painele taikinapalat kolojen pohjille ja reunoille. Esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Levitä esipaistetuille piiraspohjille kesäkurpitsaa ja tomaatteja. Revi päälle mozzarellaa ja lisää basilika.
Sekoita kermaan munat, suola ja pippuri. Jaa seos piirakoille. Ripottele päälle juustoraaste.
Paista gluteenittomia kasvispiirakoita 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet.
●Halutessasi voit tehdä gluteenittoman kasvispiirakan yhteen piirasvuokaan (ø 27 cm).

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä