Maku

Gluteenittomat karjalanpiirakat – rapsakka kuori valmistetaan tattari- ja riisijauhoista

2 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.33
4

Gluteenittomat karjalanpiirakat ovat sopivan rapsakoita ja huippumehukkaita! Kokeile gluteenittomien karjalanpiirakoiden reseptiä, joka ei varmasti jää kakkoseksi perinteiselle versiolle.
Tulosta
Teksti Karla-Maria Toiviainen
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset (12 kpl)

Kuori

  • 1 ½ dltattarijauhoja
  • 30 griisijauhoseosta (gluteeniton)
  • ½ tlsuolaa
  • 2 ½ dlvettä (kiehuvana)

Täyte

  • 1 ½ dlpuuroriisiä
  • 5 ½ dlriisijuomaa
  • 30 gmargariinia (rasvaa 60 %) (maidoton, Keiju sininen rasiamargariini)
  • ½ tlsuolaa

Voiteluun

  • 50 gmargariinia (rasvaa 60 %) (maidoton, Keiju sininen rasiamargariini)
  • 1 dlvettä (kuumana)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 30 min

Gluteenittomat karjalanpiirakat valmistuvat näin:

  1. Valmista karjalanpiirakoiden täyte. Sekoita puuroriisi kiehuvaan kauramaitoon. Keitä puuroksi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Lisää joukkoon margariini ja suola.
  2. Valmista kuoritaikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi ja vaivaa taikina sitkeäksi.
  3. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele ne tattarijauhon avulla litteiksi kakkaroiksi. Käytä reilusti jauhoja. Kauli kakkarat ohuiksi pyöreiksi levyiksi pulikalla tai kaulimella.
  4. Nosta taikinan keskelle reilu ruokalusikallinen jäähtynyttä puuroa. Nosta taikinan reunat ylös ja rypytä täytteen päälle.
  5. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele kypsät gluteenittomat karjalanpiirakat margariini-vesiseoksella. Peitä gluteenittomat karjalanpiirakat ja tarjoa lämpiminä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten karjalanpiirakoiden resepti!

MITÄ PIDIT?
4.33