Gluteenittomat karjalanpiirakat

2 h 30 min
4.4
4

Gluteenittomat karjalanpiirakat

GL
KA
LA
MA
MU
4
4.4
Teksti Karla-Maria Toiviainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Kuori

  • 1 1/2 dltattarijauhoja
  • 30 griisijauhoseosta (gluteeniton)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlvettä (kiehuvana)

Täyte

  • 1 1/2 dlpuuroriisiä
  • 5 1/2 dlriisijuomaa
  • 30 gmargariinia (rasvaa 60 %) (maidoton, Keiju sininen rasiamargariini)
  • 1/2 tlsuolaa

Voiteluun

  • 50 gmargariinia (rasvaa 60 %) (maidoton, Keiju sininen rasiamargariini)
  • 1 dlvettä (kuumana)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista karjalanpiirakoiden täyte. Sekoita puuroriisi kiehuvaan kauramaitoon. Keitä puuroksi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Lisää joukkoon margariini ja suola
Valmista kuoritaikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi ja vaivaa taikina sitkeäksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele ne tattarijauhon avulla litteiksi kakkaroiksi (käytä reilusti jauhoja). Kauli kakkarat ohuiksi pyöreiksi levyiksi pulikalla tai kaulimella. Nosta taikinan keskelle reilu ruokalusikallinen jäähtynyttä puuroa. Nosta taikinan reunat ylös ja rypytä täytteen päälle.
Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele kypsät karjalanpiirakat margariini-vesiseoksella. Peitä gluteenittomat piirakat ja tarjoa lämpiminä.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä