Gluteenittomat karjalanpiirakat – rapsakka kuori valmistetaan tattari- ja riisijauhoista
gluteeniton
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h 30 min
Gluteenittomat karjalanpiirakat ovat sopivan rapsakoita ja huippumehukkaita! Kokeile gluteenittomien karjalanpiirakoiden reseptiä, joka ei varmasti jää kakkoseksi perinteiselle versiolle.

Reseptin ainekset 12 kpl
Kuori
1 ½ dltattarijauhoja
30 griisijauhoseosta (gluteeniton)
½ tlsuolaa
2 ½ dlvettä (kiehuvana)
Täyte
1 ½ dlpuuroriisiä
5 ½ dlriisijuomaa
30 gmargariinia (rasvaa 60 %) (maidoton, Keiju sininen rasiamargariini)
½ tlsuolaa
Voiteluun
50 gmargariinia (rasvaa 60 %) (maidoton, Keiju sininen rasiamargariini)
1 dlvettä (kuumana)
Gluteenittomat karjalanpiirakat – ohje:
- Valmista karjalanpiirakoiden täyte. Sekoita puuroriisi kiehuvaan kauramaitoon. Keitä puuroksi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Lisää joukkoon margariini ja suola.
- Valmista kuoritaikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi ja vaivaa taikina sitkeäksi.
- Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele ne tattarijauhon avulla litteiksi kakkaroiksi. Käytä reilusti jauhoja. Kauli kakkarat ohuiksi pyöreiksi levyiksi pulikalla tai kaulimella.
- Nosta taikinan keskelle reilu ruokalusikallinen jäähtynyttä puuroa. Nosta taikinan reunat ylös ja rypytä täytteen päälle.
- Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele kypsät gluteenittomat karjalanpiirakat margariini-vesiseoksella. Peitä gluteenittomat karjalanpiirakat ja tarjoa lämpiminä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten karjalanpiirakoiden resepti!