4,2(14)
Gluteenittomat karjalanpiirakat – rapsakka kuori valmistetaan tattari- ja riisijauhoista
gluteeniton
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h 30 min
Gluteenittomat karjalanpiirakat ovat sopivan rapsakoita ja huippumehukkaita! Kokeile gluteenittomien karjalanpiirakoiden reseptiä, joka ei varmasti jää kakkoseksi perinteiselle versiolle.
Reseptin ainekset 12 kpl
Kuori
1 ½ dltattarijauhoja
30 griisijauhoseosta (gluteeniton)
½ tlsuolaa
2 ½ dlvettä (kiehuvana)
Täyte
1 ½ dlpuuroriisiä
5 ½ dlriisijuomaa
30 gmargariinia (rasvaa 60 %) (maidoton, Keiju sininen rasiamargariini)
½ tlsuolaa
Voiteluun
50 gmargariinia (rasvaa 60 %) (maidoton, Keiju sininen rasiamargariini)
1 dlvettä (kuumana)

Gluteenittomat karjalanpiirakat – ohje:

  1. Valmista karjalanpiirakoiden täyte. Sekoita puuroriisi kiehuvaan kauramaitoon. Keitä puuroksi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Lisää joukkoon margariini ja suola.
  2. Valmista kuoritaikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi ja vaivaa taikina sitkeäksi.
  3. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele ne tattarijauhon avulla litteiksi kakkaroiksi. Käytä reilusti jauhoja. Kauli kakkarat ohuiksi pyöreiksi levyiksi pulikalla tai kaulimella.
  4. Nosta taikinan keskelle reilu ruokalusikallinen jäähtynyttä puuroa. Nosta taikinan reunat ylös ja rypytä täytteen päälle.
  5. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele kypsät gluteenittomat karjalanpiirakat margariini-vesiseoksella. Peitä gluteenittomat karjalanpiirakat ja tarjoa lämpiminä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten karjalanpiirakoiden resepti!

4 kommenttia