Kotivinkki

Gluteenittomat kanelikorput

3 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
3 h
Korput tehdään perinteisesti pullasta tai leivästä kuivattamalla. Gluteenittomat korput pyöräytetään mantelijauhosta, viikunoista ja kananmunista. Tarjoa kahvin tai glögin kera!
GL
0
0
Julkaistu: 21.10.2014


Reseptin ainekset (40 kpl)

  • 8kuivattua viikunaa
  • 4 dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2kananmunaa

Päälle

  • 50 gvoita tai margariinia
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlkanelia
Tulosta

1. Leikkaa viikunat pieniksi paloiksi. Sekoita viikunapalat, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään.

2. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Muotoile taikinasta palloja, joiden halkaisija on noin 3 cm. Nosta pallot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin kultaisen värin. Ota pelti pois uunista ja laske lämpö 100 asteeseen (kiertoilmatoiminnolle).

5. Sulata rasva. Jaa pullat kahtia. Voitele leikkauspinta rasvalla ja kasta kaneli-sokeriseokseen.

6. Laita leivonnaiset takaisin pellille ja uuniin. Jätä uunin luukun väliin lusikka, jotta vesihöyry pääsee ulos. Kuivata pullia korpuiksi uunin keskitasolla noin 1 ½–2 tuntia. Anna jäähtyä hyvin. Säilytä gluteenittomat kanelikorput ilmatiiviissä purkissa.

Kommentoi »