Maku

Gluteeniton vadelmakääretorttu

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Kesän makuja ja tuoksuja sisältävä vadelmainen kääretorttu on helppo herkkuhetken kuningatar. Tee kääretortusta leivoksia pursottamalle palojen päälle kermavaahtoa tai tee kakku pursottamalla kermavaahtoraitoja poikittain kääretortun päälle, koristele mansikoilla ja vadelmilla.
5
0
Julkaistu: 24.9.2016


Ainekset (10 annosta)

  • 5 kplkananmunia
  • 1,5 dlsokeria
  • 2 dlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlkermaa
  • 2 kplmascarponea (2 purkkia)
  • 1 dlvadelmahilloa
  • 1 dltuoreita vadelmia

Lisäksi

  • Sokeria tarpeen mukaan.
Tulosta

Sekoitetaan huoneenlämpöiset munat sekä sokeri paksuksi vaahdoksi. Käytä tähän aikaa ainakin 5 minuuttia. Sekoitetaan joukkoon sihdaten loput keskenään sekoitetut aineet mahdollisimman vähän sekoittaen ja kaadetaan seos leivinpaperille pellin päälle. Paistetaan pohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia ja kumotaan se toiselle sokeroidulle leivinpaperille. Vatkataan kerma ja muussataan tuoreet vadelmat, sekoitetaan täytteen ainekset keskenään, lisätään tarvittaessa sokeria ja levitetään seos jäähtyneelle pohjalle, kääritään rullaksi leivinpaperin avulla, puristetaan leivinpaperista päät hyvin kiinni ja laitetaan kylmään. 

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »