Silppua taatelit ja tarkista, ettei niissä ole kiviä. Mittaa kattilaan taatelit, vesi, portviini ja fariinisokeri. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos soseutuu.
Lisää kuutioitu voi. Anna sen sulaa ja nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon munat.
Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne jäähtyneeseen taateliseokseen.
Pingota leivinpaperipala irtopohjavuokaan (Ø 18–20 cm). Voitele vuoan pohja ja reunat voilla ja jauhota mantelijauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia tai kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
Irrota pohja jäähtyneenä vuoasta.
Leikkaa kakku sahalaitaisella veitsellä kahdeksi kerrokseksi vasta täysin jäähtyneenä.
Vatkaa suklaamoussen voi notkeaksi. Lisää sekaan tuorejuusto ja tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Varmista, että seos on huoneenlämpöistä, kun lisäät suklaan.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Valuta se voi-tomusokerikuorrutukseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi portviini ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Nosta alimmainen kakkupohja tarjoiluvadille ja kostuta se puolella portviinistä. Pursota tai levitä päälle puolet suklaamoussesta.
Nosta täytteen päälle toinen kakkupohja. Kostuta sekin portviinillä. Pursota loppu mousse pinnalle.
Koristele kakku koristerakeilla ja halutessasi kultasuihkeella.