Maku

Gluteeniton taateli-suklaakakku

1 h 30 min
GL
0
0

Joulun tyylikkäin kakku yhdistää taatelit, portviinin ja tumman suklaan. Voit leipoa pohjan päivää ennen täyttämistä. Suklaamousse valmistuu ilman liivatetta.
Tulosta
Kuvat Elvi Rista

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 250 gkivettömiä taateleita
  • 1 dlvettä
  • 1/2 dlportviiniä
  • 2 dlfariinisokeria
  • 150 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 3 1/2 dlmantelijauhoja (hienojakoisia)
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlpiparkakkumaustetta
  • 1/4 tlsuolaa

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1 rklmantelijauhoja

Kostutus

  • 1/2 dlportviiniä

Suklaamousse

  • 150 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 300 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 3 dltomusokeria
  • 300 gtummaa suklaata
  • 1/2 dlportviiniä

Päälle

  • 1 tlkultaisia koristerakeita (Dr. Oetker tai syötävää lehtikultaa)
  • 0(kultaista elintarvikesuihketta)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN45 min
MITÄ PIDIT?
0