Kotivinkki

Gluteeniton sahramifocaccia

1 h 25 min
5
0

Gluteeniton sahramifocaccia

GL
0
5
Gluteeniton focaccia maistuu ihanasti sahramilta. Vatkaa taikina koneella, niin kädet eivät värjäänny keltaisiksi. Psylliumjauhe antaa taikinalle sitkoa. Löydät sitä hyvinvarustetuista ruokakaupoista.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa )

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 1 rklpsylliumkuorijauhetta
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 pssahramia (puoli grammaa eli veitsenkärjellinen)
  • 2 dltattarijauhoja
  • 5 ½ dlgluteenitonta tummaa jauhoseosta
  • ½ dloliiviöljyä

vuokaan ja leivän pinnalle

  • 15kivetöntä kalamataoliivia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37-asteiseksi). Liuota hiiva veden joukkoon. Lisää psylliumkuorijauhe, suola, hunaja ja sahrami. Anna levätä 5 minuuttia.

2. Lisää tattarijauhot ja gluteeniton jauhoseos. Vaivaa taikinaa koneella 5 minuuttia.

3. Voitele 20 x 30 cm:n kokoisen uunivuoan pohja ja reunat öljyllä. Kaada taikina vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia lämpimässä vedottomassa paikassa.

4. Painele taikinaa lusikalla pohjaa kohti. Painele päälle oliiveja. Valuta gluteenittoman focaccian päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle timjamia ja sormisuolaa.

5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa gluteeniton focaccia paloiksi.

Suosittelemme myös näitä

Ihan paras sipulifocaccia

Gluteeniton ja laktoositon maissileipä

Superhyvä gluteeniton pataleipä

Gluteeniton hunaja-hirssivuokaleipä

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä