Gluteeniton sahramifocaccia
1 h 25 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 5 minGluteeniton focaccia maistuu ihanasti sahramilta. Vatkaa taikina koneella, niin kädet eivät värjäänny keltaisiksi. Psylliumjauhe antaa taikinalle sitkoa. Löydät sitä hyvinvarustetuista ruokakaupoista.
GL
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.2.2016

Gluteeniton sahramifocaccia
Reseptin ainekset (15 palaa )
- 5 dlvettä
- 50 ghiivaa
- 1 rklpsylliumkuorijauhetta
- 2 tlsuolaa
- 1 rklhunajaa
- 1 pssahramia (puoli grammaa eli veitsenkärjellinen)
- 2 dltattarijauhoja
- 5 ½ dlgluteenitonta tummaa jauhoseosta
- ½ dloliiviöljyä
vuokaan ja leivän pinnalle
- 15kivetöntä kalamataoliivia
- 3 rkloliiviöljyä
- 1 tlkuivattua timjamia
- 1 tlsormisuolaa
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37-asteiseksi). Liuota hiiva veden joukkoon. Lisää psylliumkuorijauhe, suola, hunaja ja sahrami. Anna levätä 5 minuuttia.
2. Lisää tattarijauhot ja gluteeniton jauhoseos. Vaivaa taikinaa koneella 5 minuuttia.
3. Voitele 20 x 30 cm:n kokoisen uunivuoan pohja ja reunat öljyllä. Kaada taikina vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia lämpimässä vedottomassa paikassa.
4. Painele taikinaa lusikalla pohjaa kohti. Painele päälle oliiveja. Valuta gluteenittoman focaccian päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle timjamia ja sormisuolaa.
5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa gluteeniton focaccia paloiksi.