3,2(6)
Gluteeniton poke-kakku – ihastu mustikan ja vaniljan klassiseen yhdistelmään
Gluteeniton
Kasvis
13 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 12 h 45 min
Gluteeniton poke-kakku tökitään täyteen reikiä, joihin valutetaan herkullista vaniljatäytettä. Raikas kakku on paitsi kaunis ja herkullinen myös gluteeniton – siis täydellinen juhlien keskipiste!
Julkaistu 13.6.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset 12 palaa
Pohja
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 ½ dl kaurajauhoja (gluteeniton)
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna voita ja kaurajauhoja kakkuvuokaan
Täyte
1 ps vaniljakastikeaineksia ( Blå Band)
2 ½ dl maitoa
Kostutus
1 ½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
2 dl vispikermaa
Koristeluun
2–3 dl pensasmustikoita

Gluteeniton poke-kakku valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä, n. 20-senttinen irtopohjavuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä muna-sokerivaahto, kuivat aineet ja voisula. Kaada taikina kakkuvuokaan. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä ensin hetki vuoassaan. Kumoa sitten kakku ja anna sen jäähtyä kokonaan kylmäksi.
  3. Sekoita vaniljakastikeainekset kylmään maitoon ja anna tekeytyä kylmässä noin 10 minuuttia.
  4. Laita jäähtynyt kakku takaisin kakkuvuokaan. Poraa puuhaarukan pyöreällä päällä tai vastaavalla kakkuun noin 15 pyöreää reikää, jotka ulottuvat lähes kakun pohjaan saakka. Sekoita keskenään maito ja vaniljasokeri ja kostuta kakku kauttaaltaan. Täytä tämän jälkeen kakun reiät noin puolella vaniljakastikkeesta ja anna kakun vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään (noin 12 tuntia). Säilytä loppu vaniljakastike kylmässä kuorrutusta varten.
  5. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele joukkoon loppu vaniljakastike.
  6. Levitä kuorrutus rennosti poke-kakun päälle ja reunoille. Reunat saavat jäädä trendikkäästi läpikuultaviksi. Koristele gluteeniton poke-kakku mustikoilla.

Kommentoi »