Maku

Gluteeniton parsafocaccia

1 h 25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen1 h
Keväinen focaccia päällystetään parsalla, sitruunalla ja cheddarilla. Focaccia on ihanan mehevää myös gluteenittomana.
GL
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (12 palaa)

  • 4 dlvettä
  • 1 rklpsylliumia
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 1/2 dltattarijauhoja
  • 1 1/2 dlteff-jauhoja
  • 1 1/2 dlkaurajauhoja
  • 1 dloliiviöljyä

Päälle

  • 500 gparsaa
  • 1/2 0sitruuna (luomu)
  • 100 gcheddarjuustoa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1/2 tlsormisuolaa
Tulosta

Mittaa kulhoon 2 dl vettä ja psyllium, turvota 5 min.

Lämmitä loppu vesi ja liuota siihen hiiva.

Sekoita kaikki ainekset yleiskoneessa.

Vuoraa uunivuoka (30 x 20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan, tasoita. Kohota noin 30 min.

Huuhtele parsat ja poista kannat. Pese ja viipaloi sitruuna. Kuutioi juusto.

Painele parsat, sitruunat ja juustot leivän pinnalle.

Valuta päälle öljyä ja viimeistele timjamilla ja suolalla.

Paista focacciaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Leikkaa 12 palaksi ja nauti lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
0