Gluteeniton parsafocaccia

1 h 25 min
0
0

Gluteeniton parsafocaccia

GL
0
0
Keväinen focaccia päällystetään parsalla, sitruunalla ja cheddarilla. Focaccia on ihanan mehevää myös gluteenittomana.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 4 dlvettä
  • 1 rklpsylliumia
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 1/2 dltattarijauhoja
  • 1 1/2 dlteff-jauhoja
  • 1 1/2 dlkaurajauhoja
  • 1 dloliiviöljyä

Päälle

  • 500 gparsaa
  • 1/2 0sitruuna (luomu)
  • 100 gcheddarjuustoa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1/2 tlsormisuolaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa kulhoon 2 dl vettä ja psyllium, turvota 5 min.

Lämmitä loppu vesi ja liuota siihen hiiva.

Sekoita kaikki ainekset yleiskoneessa.

Vuoraa uunivuoka (30 x 20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan, tasoita. Kohota noin 30 min.

Huuhtele parsat ja poista kannat. Pese ja viipaloi sitruuna. Kuutioi juusto.

Painele parsat, sitruunat ja juustot leivän pinnalle.

Valuta päälle öljyä ja viimeistele timjamilla ja suolalla.

Paista focacciaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Leikkaa 12 palaksi ja nauti lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä