Gluteeniton pannukakku ‒ kuohkea herkku valmistuu helposti!
gluteeniton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Gluteeniton pannukakku onnistuu helposti korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Lisämakua antavat kaurajauhot. Lisukkeena maistuvat marjat tai hillo ja kermavaahto, johon saa kivasti lisämakua kardemummasta.

Reseptin ainekset 15–20 palaa
4 munaa
1 l maitoa
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
50 g voita tai margariinia
Gluteeniton pannukakku – ohje:
- Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
- Lisää puolet maidosta ja vatkaa joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Lisää loppu maito ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 30‒40 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin.
- Valmista kardemummakermavaahto. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja kardemummalla.
- Tarjoa gluteeniton pannukakku haaleana tai jäähtyneenä marjojen tai hillon sekä kermavaahdon kanssa.
Vinkit!
- Voit valmistaa pannukakun myös käyttämällä pelkästään gluteenitonta jauhoseosta. Jätä tällöin kaurajauhot pois ja laita 5 dl gluteenitonta jauhoseosta.
- Saat lisämakua kermavaahtoon, kun maustat sen (2 dl vispi- tai kuohukermaa vaahdotettuna) tomusokerilla (1 rkl ) ja kardemummalla (1/4 tl).
- Jos haluat tarjota pannukakun suolaisten lisukkeiden kanssa, jätä taikinasta sokeri pois.