0(0)
Gluteeniton pannukakku ‒ kuohkea herkku valmistuu helposti!
gluteeniton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Gluteeniton pannukakku onnistuu helposti korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Lisämakua antavat kaurajauhot. Lisukkeena maistuvat marjat tai hillo ja kermavaahto, johon saa kivasti lisämakua kardemummasta.
Julkaistu 9.6.2022
Meillä kotona
Reseptin ainekset 15–20 palaa
4 munaa
1 l maitoa
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
50 g voita tai margariinia

Gluteeniton pannukakku – ohje:

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
  2. Lisää puolet maidosta ja vatkaa joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Lisää loppu maito ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 30‒40 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin.
  4. Valmista kardemummakermavaahto. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja kardemummalla.
  5. Tarjoa gluteeniton pannukakku haaleana tai jäähtyneenä marjojen tai hillon sekä kermavaahdon kanssa.

Vinkit!

  • Voit valmistaa pannukakun myös käyttämällä pelkästään gluteenitonta jauhoseosta. Jätä tällöin kaurajauhot pois ja laita 5 dl gluteenitonta jauhoseosta.
  • Saat lisämakua kermavaahtoon, kun maustat sen (2 dl vispi- tai kuohukermaa vaahdotettuna) tomusokerilla (1 rkl ) ja kardemummalla (1/4 tl).
  • Jos haluat tarjota pannukakun suolaisten lisukkeiden kanssa, jätä taikinasta sokeri pois.
Kommentoi »