Gluteeniton palsternakkagalette

1 h 5 min
5
1

Gluteeniton palsternakkagalette

GL
1
5
Supertrendikäs galette onnistuu ihanasti myös gluteenittomana! Tummista gluteenittomista jauhoista, juustoraasteesta ja rahkasta syntyy mehevä ja maukas pohja ja palsternakasta ja vuohenjuustosta taas ihana täyte. Tätä haluat toisenkin palan!
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohjataikina

  • 250 gmaitorahkaa
  • 200 gvoita
  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl raastettuna)
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta (tummaa)

Täyte

  • 700 gpalsternakkaa (2 kpl)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkltimjamia (tuoretta, hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 300 gvuohenmaitojuustoa (tuorejuustoa)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)

Pinnalle

  • 2 rklpinjansiemeniä

Voiteluun

  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Pyöräytä taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi monitoimikoneessa. Voit myös nyppiä ainekset sekaisin kulhossa. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuori palsternakat, poista kannat ja leikkaa palsternakat kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita palsternakkalastut, valkosipulit, timjami ja suola kulhossa.

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma toisessa kulhossa.

Ripottele leivinpaperin päälle hieman jauhoseosta. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi (Ø 30 cm). Nosta pohjataikina leivinpaperin päällä uunipellille.

Levitä taikinan päälle vuohenjuusto-ranskankermaseos. Nostele päälle palsternakkaseosta. Taita taikinan reunoja noin kolmen sentin verran täytteen päälle. Mitä rennommin rutistat taikinan reunoilta täytteen päälle, sitä herkullisemman näköinen piirakasta tulee. Ripottele piirakan päälle pinjansiemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin kullanruskeat. Voitele reunat oliiviöljyllä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä