5(2)
Gluteeniton palsternakkagalette
Gluteeniton
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Supertrendikäs galette onnistuu ihanasti myös gluteenittomana! Tummista gluteenittomista jauhoista, juustoraasteesta ja rahkasta syntyy mehevä ja maukas pohja ja palsternakasta ja vuohenjuustosta taas ihana täyte. Tätä haluat toisenkin palan!
2.12.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohjataikina
250 gmaitorahkaa
200 gvoita
100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl raastettuna)
4 dlgluteenitonta jauhoseosta (tummaa)
Täyte
700 gpalsternakkaa (2 kpl)
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkltimjamia (tuoretta, hienonnettuna)
1/2 tlsuolaa
300 gvuohenmaitojuustoa (tuorejuustoa)
150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
Pinnalle
2 rklpinjansiemeniä
Voiteluun
1 rkloliiviöljyä

Pyöräytä taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi monitoimikoneessa. Voit myös nyppiä ainekset sekaisin kulhossa. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuori palsternakat, poista kannat ja leikkaa palsternakat kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita palsternakkalastut, valkosipulit, timjami ja suola kulhossa.

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma toisessa kulhossa.

Ripottele leivinpaperin päälle hieman jauhoseosta. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi (Ø 30 cm). Nosta pohjataikina leivinpaperin päällä uunipellille.

Levitä taikinan päälle vuohenjuusto-ranskankermaseos. Nostele päälle palsternakkaseosta. Taita taikinan reunoja noin kolmen sentin verran täytteen päälle. Mitä rennommin rutistat taikinan reunoilta täytteen päälle, sitä herkullisemman näköinen piirakasta tulee. Ripottele piirakan päälle pinjansiemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin kullanruskeat. Voitele reunat oliiviöljyllä.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo