Pyöräytä taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi monitoimikoneessa. Voit myös nyppiä ainekset sekaisin kulhossa. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kuori palsternakat, poista kannat ja leikkaa palsternakat kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita palsternakkalastut, valkosipulit, timjami ja suola kulhossa.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma toisessa kulhossa.
Ripottele leivinpaperin päälle hieman jauhoseosta. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi (Ø 30 cm). Nosta pohjataikina leivinpaperin päällä uunipellille.
Levitä taikinan päälle vuohenjuusto-ranskankermaseos. Nostele päälle palsternakkaseosta. Taita taikinan reunoja noin kolmen sentin verran täytteen päälle. Mitä rennommin rutistat taikinan reunoilta täytteen päälle, sitä herkullisemman näköinen piirakasta tulee. Ripottele piirakan päälle pinjansiemeniä.
Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin kullanruskeat. Voitele reunat oliiviöljyllä.