Ruoka
Maku

Gluteeniton omenakakku – mehevä herkku on vartissa valmis uuniin

1 h
0
0

Gluteeniton omenakakku – mehevä herkku on vartissa valmis uuniin

GL
MA
0
0
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Pehmeässä omenakakussa maistuvat mantelimassa ja mausteet. Gluteeniton herkkupala sopii kaikille ja valmistuu nopeasti. Upota omenasosetta mehevöittämään taikinaa.

Ainekset (12 annosta)

  • 100 gmaidotonta leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3munaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlmantelijauhoja
  • 2 dlkaurajauhoja (esim. Provena)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 1/2 tljauhettua inkivääriä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dlomenasosetta
  • 150 gmantelimassaa (raastettuna)
  • 2 (3 dl)omenaa (kuutioituna)

Vuokaan

  • 1 rklmaidotonta leivontamargariinia ((rasvaa 80 %))
  • 1 rklmantelijauhoja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon sulan rasvan kanssa.

Lisää taikinaan omenasose, murennettu mantelimassa ja omenakuutiot. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja mantelijauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus 2 l). Tasoita pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä ja saanut kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
0