Gluteeniton omenakakku – mehevä herkku on vartissa valmis uuniin
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minPehmeässä omenakakussa maistuvat mantelimassa ja mausteet. Gluteeniton herkkupala sopii kaikille ja valmistuu nopeasti. Upota omenasosetta mehevöittämään taikinaa.
GL
MA
3.7
Kuvat
Julkaistu 13.9.2017

Gluteeniton omenakakku – mehevä herkku on vartissa valmis uuniin
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 100 gmaidotonta leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
- 3munaa (huoneenlämpöistä)
- 2 dlsokeria
- 2 dlmantelijauhoja
- 2 dlkaurajauhoja (esim. Provena)
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tljauhettua kanelia
- 1 tljauhettua kardemummaa
- 1/2 tljauhettua inkivääriä
- 1/4 tlsuolaa
- 1 dlomenasosetta
- 150 gmantelimassaa (raastettuna)
- 2 (3 dl)omenaa (kuutioituna)
Vuokaan
- 1 rklmaidotonta leivontamargariinia ((rasvaa 80 %))
- 1 rklmantelijauhoja
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon sulan rasvan kanssa.
Lisää taikinaan omenasose, murennettu mantelimassa ja omenakuutiot. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja mantelijauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus 2 l). Tasoita pinta lastalla.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä ja saanut kauniin värin.