Maku

Gluteeniton mantelikakku brunssille ja kahvipöytään

1 h 20 min
5
0

Gluteeniton mantelikakku brunssille ja kahvipöytään

Ihana brunssiherkku, herkullinen kahvipöydän gluteeniton tarjottava, mehevä jälkkäri illanistujaisiin, persoonallinen ja hienostunut, kokeile ja ihastu.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 250 gricottajuustoa
  • 4 kplkananmunia
  • 2 dlsokeria
  • 250 gmantelijauhoja
  • 1 kpllimen kuorta raastettuna
  • 0,5 dlmantelilastuja

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Voitele ja vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 20cm vuoka. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keskenään ricotta, keltuaiset ja sokeri kunnolla kunnes seos pehmenee. Sekoita joukkoon limen kuori sekä mantelijauho. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kolmasosa vaahdosta varovasti taikinaan ja sen jälkeen loppu valkuaisvaahto. Levitä seos vuokaan ja paista 150 asteessa 35 minuuttia. Lisää kakun päälle mantelilastut ja paista vielä parikymmentä minuuttia. Paistoaika vaihtelee uunista riippuen, joten tarkista tikulla kypsyys, äläkä paista kakkua liikaa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä