Gluteeniton mantelikakku

Reseptin ainekset (12 annosta)
Kakkupohja
- 5 kplvalkuaista
- 3 dltomusokeria
- 150 gmantelijauhetta
Voikreemi
- 1 dlsokeria
- 3/4 dlvettä
- 5 kplkeltuaista
- 225 gsuolatonta voita
Koristeluun
- 1 dlmantelilastuja (paahdettuna)
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Jos uunissasi on kiertoilmatoiminto, käytä sitä ja laske lämpötilaa noin 20 astetta.
Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Piirrä kummallekin paperille kaksi Ø noin 20 sentin pyörylää ja voitele ne kevyesti.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tomusokeri ja mantelijauhe ja lisää ne valkuaisten joukkoon varovasti käännellen. Jaa massa ympyröille ja tasoita. Pane pellit yhtä aikaa uuniin ja paista pohjia noin 25 minuuttia, kunnes ne tuntuvat kosketettaessa asettuneilta. Vaihda peltien paikkaa välillä. Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne varovasti paperista.
Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehuta seosta viitisen minuuttia, jotta suurin osa vedestä haihtuu. Seos on sopivaa, kun kylmään vesilasiin pudotettu tippa jähmettyy. (Jos seos kiehuu liikaa ja muuttuu kiteiseksi, lisää noin ruokalusikallinen vettä ja sulata kiteet.)
Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana keltuaisten joukkoon, samalla voimakkaasti vatkaten. Jäähdytä.
Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja vatkaa munaseos vähän kerrallaan voin joukkoon. Yhdistä pohjat voikreemillä ja levitä kreemiä myös tortun pinnalle. Koristele oskarin torttu paahdetuilla mantelilastuilla ja halutessasi tomusokerilla.