Maku

Juhlava mansikkakääretorttu pinkillä täytteellä – tämä herkku maistuu kesältä!

58 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
38 min
Juhlava mansikkakääretorttu pitää sisällään söpön yllätyksen: pinkin täytteen ja kokonaiset mansikat tortun keskellä. Piilota kauden ensimmäiset mansikat tähän gluteenittomaan kääretorttuun!
GL
0
0
Julkaistu: 18.7.2017


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4munaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 ps (15 g)pakastekuivattuja mansikkaviipaleita (esim. Kaskein)
  • 2 dlvispikermaa
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • noin 15mansikkaa (tasakokoista)

Pinnalle

  • 1 dlvispikermaa
  • 1 dlmansikoita viipaleina
  • 1 rklsitruunamelissan lehtiä
Tulosta

Juhlava mansikkakääretorttu valmistuu näin:

Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi varovasti vaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa keskitasolla 6–8 minuuttia.

Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt.

Jauha kuivatut mansikat pussissa painelemalla hienoksi jauheeksi. (Jauhetta tulee noin 1 dl).

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon.

Mausta seos mansikkajauheella, tomu- ja vaniljasokerilla. Levitä täyte torttulevylle.

Asettele mansikat yhteen riviin levyn pitkälle sivulle parin sentin päähän reunasta. (Voit halutessasi leikata mansikoiden molemmista päistä pienet viipaleet pois, jolloin saat mansikat kiinni toisiinsa.) Kääri torttu rullalle.

Kääri torttu leivinpaperiin ja nosta se jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.

Koristele kääretorttu kermavaahdolla, mansikkaviipaleilla ja sitruunamelissanlehdillä.

Kommentoi »