Maku

Gluteeniton mansikkakääretorttu pinkillä täytteellä – tämä herkku maistuu kesältä!

58 min
GL
0
0

Piilota kauden ensimmäiset mansikat kääretorttuun! Tämän gluteenittoman kääretortun juju on pinkki täyte ja kokonaiset mansikat tortun keskellä.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4munaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 ps (15 g)pakastekuivattuja mansikkaviipaleita (esim. Kaskein)
  • 2 dlvispikermaa
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • noin 15mansikkaa (tasakokoista)

Pinnalle

  • 1 dlvispikermaa
  • 1 dlmansikoita viipaleina
  • 1 rklsitruunamelissan lehtiä

Tee näin

58 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN38 min

Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi varovasti vaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa keskitasolla 6–8 minuuttia.

Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt.

Jauha kuivatut mansikat pussissa painelemalla hienoksi jauheeksi. (Jauhetta tulee noin 1 dl).

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon.

Mausta seos mansikkajauheella, tomu- ja vaniljasokerilla. Levitä täyte torttulevylle.

Asettele mansikat yhteen riviin levyn pitkälle sivulle parin sentin päähän reunasta. (Voit halutessasi leikata mansikoiden molemmista päistä pienet viipaleet pois, jolloin saat mansikat kiinni toisiinsa.) Kääri torttu rullalle.

Kääri torttu leivinpaperiin ja nosta se jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.

Koristele kääretorttu kermavaahdolla, mansikkaviipaleilla ja sitruunamelissanlehdillä.

MITÄ PIDIT?
0