Maku

Gluteeniton mango-kerrospavlova

2 h 30 min
0
0

Gluteeniton mango-kerrospavlova

GL
0
0
Raikas mangopavlova vie kielen! Tee marenkipohjat ja kiisseli jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin kakku on nopea kasata.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Marenkipohjat

  • 5 kplvalkuaista (M-kokoisten munien)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 1 rklmaissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 tlsitruunamehua
  • elintarvikeväriä (esim. Dr. Oetkerin geelivärit)

Mangokiisseli

  • 5 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 4 dlappelsiinituorejuustoa
  • 230 gmangoa (1 purkki à 230/425 g)
  • 5 rklperunajauhoja
  • 50 gvoita
  • 1/2 dlsitruunamehua

Lisäksi

  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 kplkypsä mango
  • 1 dlpääsiäisrakeita (gluteenittomia)
  • tuoretta minttua
  • vaniljasokeria (tai tomusokeria, lisää halutessasi)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 30 min

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja suola kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri edelleen vatkaten. Vatkaa muutama minuutti, kunnes marenkiseos on kovaa ja kiiltävää. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sitruunamehu.

Värjää marenki halutessasi pastellinsävyiseksi. Aloita pienellä määrällä ja lisää väriä tarvittaessa.

Pursota tai levitä marenki leivinpaperin päälle pellille kolmeksi, suunnilleen samankokoiseksi pyöryläksi (Ø 12–15 cm).

Kuivata marenkipohjia 125-asteisen uunin keskitasolla noin 75 minuuttia, kunnes ne ovat keveitä ja irtoavat leivinpaperista. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä puolisen tuntia.

Valmista mangokiisseli. Mittaa keltuaiset ja sokeri kattilaan. Vatkaa ne vispilällä sekaisin. Lisää mehu, mangot liemineen sekä perunajauhot. Sekoita.

Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja lähes kiehuu. Älä päästä kiehumaan, vaan nosta kattila heti kiisselin sakeutumisen jälkeen levyltä.

Kuutioi voi ja lisää kiisseliin. Sekoita, kunnes voi sulaa. Lisää lopuksi sitruunamehu. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Nosta kiisseli peitettynä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön ajaksi.

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja makeuta se halutessasi vanilja- ja tomusokerilla.

Kuori ja kuutioi mango.

Nosta tarjoiluvadille alin marenkipohja. Levitä päälle mangokiisseliä, kermavaahtoa ja mangokuutioita. Nosta päälle toinen marenkipohja ja täytä se samoin. Viimeistele kolmannella marenkipohjalla.

Koristele kerrospavlova pääsiäisrakeilla ja tuoreella mintulla.

Vinkki!

Jos haluat marenkiin raitoja, lisää elintarvikeväriä myös pursotuspussin reunoille.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä