Gluteeniton lohi-sitruunapiirakka

1 h 20 min
3.5
0

Gluteeniton lohi-sitruunapiirakka

GL
MA
0
3.5
Gluteenittoman lohi-sitruunapiirakan pohja leivotaan kvinoajauhoilla. Savulohi ja sitruuna sopivat upeasti yhteen.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 3 1/2 dlgluteenittomia kvinoajauhoja (Urtekram)
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 150 gmaidotonta margariinia
  • 1 dlsoijajogurttia (maustamatonta)

Vuoan voitelu

  • 1 rklmargariinia (tai rypsiöljyä)

Täyte

  • 300 glämminsavulohta
  • 1 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • tilliä (1 ruukku, hienoksi silputtuna)
  • 35 gkapriksia (1 purkki, 50/35 g)
  • 2 1/2 dlkaurakermaa (Oatly, rasvaa 13 %)
  • 2 kplmunaa
  • 1 rklroseepippuria (rouhittuna)
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Mittaa kulhoon pohjan kuivat aineet. Nypi sekaan margariini pieninä annoksina, kunnes seos on murumaista. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 30–60 minuutiksi.

Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun vuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.

Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Käsittele savulohi nahattomaksi ja ruodottomaksi. Mausta lohi sitruunankuorella ja -mehulla.

Silppua tilli, valuta kaprikset ja sekoita ne loheen. Jaa seos tasaisesti taikinapohjalle.

Yhdistä kulhossa kaurakerma, munat ja pippurit. Kaada kerma-munaseos tasaisesti lohitäytteen päälle.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte hyytyy.

Anna piirakan vetäytyä hetken aikaa. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä