Maku

Gluteeniton lakritsipiparitaikina

24 h 25 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen24 h 10 min
Gluteenittomat lakritsipiparit valmistuvat tällä reseptillä helposti. Lakritsijuurijauhe ja muscovadosokeri tekevät pipareista uskomattoman herkullisia.
5
6
Kuvat Perinneruokaa prkl


Ainekset (1 annosta)

Vaihe 1

  • 200 gvoita
  • 1 dlmuscovadosiirappia
  • 2 dlmuscovadosokeria
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlpomeranssinkuorta
  • 5 tllakritsijuurijauhetta
  • 1 tlsuolaa

Vaihe 2

  • 0,5 dlhaaleaa vettä
  • 2 tlruokasoodaa

Vaihe 3

  • 1kananmuna

Vaihe 4

  • 500 ggluteenitonta jauhoseosta (fin mix)
  • 1 tlleivinjauhetta
Tulosta

Lisää kattilaan voi, siirappi, muscovadosokeri ja kaikki mausteet. Keitä seosta muutama minuutti, jotta sokeri sulaa.

Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää haaleaan veteen sekoitettu sooda. Sekoita hyvin joukkoon.

Anna seoksen jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa. Lisää kananmuna, kun seos on kädenlämpöistä. Sekoita hyvin.

Yhdistä leivinjauhe ja jauhot. Lisää kattilaan ja vaivaa voimakkaasti kunnes taikina on tasaista.

Kaada taikina kulhoon ja siirrä jääkaappiin maustumaan yön yli.

Leivo taikinasta pipareita ja paista 200 asteisessa uunissa noin 8–10 min.

MITÄ PIDIT?
5