4,8(4)
Gluteeniton lakritsipiparitaikina
Gluteeniton
Kasvis
24 h 25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h 10 min
Gluteenittomat lakritsipiparit valmistuvat tällä reseptillä helposti. Lakritsijuurijauhe ja muscovadosokeri tekevät pipareista uskomattoman herkullisia.
Reseptin ainekset
1 annosta
Vaihe 1
200 gvoita
1 dlmuscovadosiirappia
2 dlmuscovadosokeria
2 tlkanelia
1 tlneilikkaa
1 tlinkivääriä
1 tlpomeranssinkuorta
5 tllakritsijuurijauhetta
1 tlsuolaa
Vaihe 2
0,5 dlhaaleaa vettä
2 tlruokasoodaa
Vaihe 3
1kananmuna
Vaihe 4
500 ggluteenitonta jauhoseosta (fin mix)
1 tlleivinjauhetta

Gluteeniton lakritsipiparitaikina – ohje:

  1. Lisää kattilaan voi, siirappi, muscovadosokeri ja kaikki mausteet. Keitä seosta muutama minuutti, jotta sokeri sulaa.
  2. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää haaleaan veteen sekoitettu sooda. Sekoita hyvin joukkoon.
  3. Anna seoksen jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa. Lisää kananmuna, kun seos on kädenlämpöistä. Sekoita hyvin.
  4. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot. Lisää kattilaan ja vaivaa voimakkaasti kunnes taikina on tasaista.
  5. Kaada taikina kulhoon ja siirrä jääkaappiin maustumaan yön yli.
  6. Leivo taikinasta pipareita ja paista 200 asteisessa uunissa noin 8–10 min.
6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.