Maku

Gluteeniton kamomilla-kuivakakku

1 h 10 min
5
0

Gluteeniton kamomilla-kuivakakku

GL
0
5
Tämä gluteeniton kuivakakku ei ole kuivaa nähnytkään. Kamomilla antaa kakulle herkkyyttä ja sitruunainen sokerikuorrutus on piste i:n päällä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 150 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria
  • 3 1/2 dlmantelijauhetta
  • 2 dlperunajauhoja
  • 3 rklkuivattua kamomillaa (teepusseista, esim. Clipper)
  • 1 rklpsylliumia
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 kplmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 1 kplbanaania (kypsää)
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (yhden luomusitruunan raastettu kuori)
  • 200 gvalkosuklaata (rouhittuna, tarkista gluteenittomuus)

Voiteluun

  • 1 rklvoita
  • 2 rklgluteenittomia korppujauhoja

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklhunajaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Valmista gluteeniton kahvikakku näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sekoita voi-sokerivaahtoon pari ruokalusikallista jauhoseosta juoksettumisen estämiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Lisää muussattu banaani ja sitruunankuoriraaste.

Sekoita taikinaan kuivat aineet. Kääntele lopuksi joukkoon rouhittu valkosuklaa.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus väh. 1,8 l) gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. (Peitä kakku foliolla kypsymisen loppuvaiheessa, jos se näyttää tummuvan liikaa.)

Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja hunaja tasaiseksi. Levitä kuorrutus gluteenittoman kuivakakun päälle.

Koristele apilankukilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä