Gluteeniton kääretorttuleivos

25 min
5
0

Gluteeniton kääretorttuleivos

GL
0
5
Kaunis ja juhlava gluteeniton leivos syntyy vaivatta tuossa tuokiossa ja koristellaan kaupan valmiilla macaron-leivoksella. Nerokasta!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 2 kplbanaania
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 rkllikööriä (vaniljanmakuista, halutessa)

Koristeluun

  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 tlsokeria
  • 12 kplmacarons-leivoksia
  • 2 rkltuoretta minttua

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista gluteenittomat kääretorttuleivokset näin:

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele sekaisin varovasti nostellen.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

Ota kypsä kääretorttupohja uunista ja kumoa puhtaan leivinliinan päälle. Poista leivinpaperi heti varovasti vetäen.

Anna pohjan jäähtyä hetki. Vatkaa sillä välin kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja muussatut banaanit, vaniljasokeri ja halutessasi likööri. Levitä täyte tasaisesti pohjalle.

Kääri torttu napakalle rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Käännä valmis torttu siten, että sauma jää alapuolelle.

Koristelua varten leikkaa kääretortusta viipaleita ja nosta ne lautasille. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja koristele jokainen leivos kauniilla kermavaahtopilvellä.

Viimeistele jokainen gluteeniton kääretorttuleivos macaronsilla ja mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä