Maku

Gluteeniton jauhelihamureke

15 h 40 min
{
Aktiivinen
15 h
Passiivinen
40 min
Perinteinen jauhelihamureke täytettynä pavuilla, maissilla ja keitetyillä kananmunilla. Tässä murekkeessa on chilinen vivahde ja pisteenä iin päällä pekoninen kuorrute.
GL
0
0
Julkaistu: 13.3.2016


Ainekset (12 kpl)

  • 800 gsika-nauta jauhelihaa
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 3 kplkananmunia
  • 2,5 tlsuolaa
  • 1 rklSriracha -kastiketta
  • 1 dlsweet chili kastiketta
  • 0,5-1 kpltuoretta chiliä
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • 100 gvihreitä papuja
  • 200 gmaissia
  • 7 kplkeitettyjä kananmunia
  • 300 gpekonia
Tulosta

Keitetään kananmunat. Sekoitetaan jauhelihataikinan ainekset keskenään. Otetaan taikinasta 2/3 ja tehdään pitkänmallinen kaukalo, johon kaadetaan pavut ja maissit. Laitetaan kuoritut kananmunat maissien päälle ja tehdään lopusta jauhelihataikinasta päällinen, taputellaan tiiviiksi. Lisätään murekkeen päälle riviin pekonisiivut. Paistetaan 200 asteessa reilu puoli tuntia kypsäksi. 

Kommentoi »