Maku

Glögisiirapilla valeltu kakku

1 h 10 min
4
0

Glögisiirapilla valeltu kakku

Jouluinen kakku maustetaan kardemummalla, pomeranssinkuorella ja appelsiininkuoriraasteella ja päälle valutetaan glögisiirappia. Glögisiirapilla valeltu kakku sopii täydellisesti joulunaikaan!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Gögisiirappi

  • 2 dlglögitiivistettä (tummaa)
  • 2 dlhillosokeria

Taikina

  • 175 gvoita
  • 2 dlsokeria (hienokiteistä)
  • 3 kplmunaa
  • 2 rklappelsiininkuoriraastetta
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa (jauhettua)
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta

Lisäksi

  • Vuokaan voita ja korppujauhoja

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista ensin glögisiirappi. Mittaa kattilaan glögi ja sokeri. Keitä kokoon melko kovalla lämmöllä ja ilman kantta noin 10 minuuttia, välillä sekoitellen.

Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja jogurtti.

Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita kuivat aineet taikinaan.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun torvivuokaan. Tasoita taikinan pinta lusikalla.

Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakku vaikuttaa tikulla pistettäessä kypsältä ja on saanut kauniin värin. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.

Valuta kakun päälle glögisiirappia juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä