Maku

Glögipäärynöitä ja kastanjakermavaahtoa

1 h 15 min
5
0

Glögipäärynöitä ja kastanjakermavaahtoa

GL
KA
MU
0
5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta
  • 3 dlappelsiinitäysmehua
  • 6 dlglögijuomaa (vaalea)
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 6 kplpäärynää

Kastanjakermavaahto

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 20 gkastanjoita (soseena)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Kuori päärynät ja poista kanta. Leikkaa pohja tasaiseksi, jotta päärynät pysyvät pystyssä. Säilytä varsiosa.
Yhdistä isossa kasarissa sitruunamehu, sitruunan raastettu kuori, appelsiinimehu, glögi, neilikat ja sokeri. Kuumenna seosta varovasti, kunnes sokeri liukenee.
Aseta päärynät pystyasentoon sokeriliemeen kasariin. Keitä päärynöitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat sopivasti pehmenneet. Nosta päärynät sokeriliemestä ja siirrä ne jäähtymään.
Poista mausteneilikat sokeriliemestä ja heitä ne pois. Keitä sokerilientä vielä kokoon noin 45 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl. Anna liemen jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se kastanjatahnalla.
Nosta päärynät tarjoiluvadille. Tarjoile niiden kanssa kastanjavaahtoa ja sokerilientä. Tarjoa heti.
•Glögipäärynät ja kastanjavaahto kaipaavat kyytipojaksi jotakin makeaa. Kokeile hunajaista jälkiruokaviiniä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä