Maku

Jouluinen glögikakku

1 h
5
0

Tätä glögikakkua leipoessa saa kotiin maailman ihanimmat tuoksut, jotka maistuvat myös kakussa. Kipin kapin pienet kakkutalkoot pystyyn, tämän voi vaikka pakastaa joulua odottelemaan, jos malttaa.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (10 kpl)

  • 2,5 dlglögijuomaa
  • 150 gkuivattuja luumuja
  • 150 gkivettömiä taateleita
  • 3 dlruokosokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 200 gvoita
  • 3 kplkananmunia
  • 100 gtummaa suklaata rouhittuna
  • 80 gmantelirouhetta
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlinkivääriä
  • 0,5 tlneilikkaa
  • 2 rklkanelilikööriä

Lisäksi

  • Koristeluun purkki mascarponea ja jäisiä kirsikoita.

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Jouluinen glögikakku valmistuu näin:

Sekoita kattilassa glögi, inkivääri, neilikka ja kanelilikööri sekä taatelit ja luumut. Keitä hiljalleen, niin kauan, että seos on pehmeää.

Jäähdytä ja sekoita sauvasekottimella sileäksi massaksi. Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten, sekoita joukkoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä glögiseos. Lisää taikinaan suklaa ja mantelirouhe. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

Paista jouluinen glögikakku 180 asteessa kypsäksi. Paistoaika riippuu uunista ja vuoan mallista, tarkista kypsyys tikulla.

MITÄ PIDIT?
5