Maku

Glögikakku

1 h
5
0

Glögikakku

Tämän kakun parissa puuhastellessa saa kotiin maailman ihanimmat tuoksut ja ne maistuvat myös kakussa. Kipin kapin pienet kakkutalkoot pystyyn, tämän voi vaikka pakastaa joulua odottelemaan, jos malttaa.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 2,5 dlglögijuomaa
  • 150 gkuivattuja luumuja
  • 150 gkivettömiä taateleita
  • 3 dlruokosokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 200 gvoita
  • 3 kplkananmunia
  • 100 gtummaa suklaata rouhittuna
  • 80 gmantelirouhetta
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlinkivääriä
  • 0,5 tlneilikkaa
  • 2 rklkanelilikööriä

Lisäksi

  • Koristeluun purkki mascarponea ja jäisiä kirsikoita.

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Sekoitetaan kattilassa glögi, inkivääri, neilikka ja kanelilikööri sekä taatelit ja luumut. Keitellään hiljalleen, niin kauan, että seos on pehmeää. Jäähdytetään ja sekoitetaan sauvasekottimella sileäksi massaksi. Sekoitetaan voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten, sekoitetaan joukkoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä glögiseos. Lisätään taikinaan suklaa ja mantelirouhe. Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi. Paistoaika riippuu uunista ja vuoan mallista, tarkistetaan kypsyys tikulla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä