Kotivinkki

Glögijuurekset

0
0

Glögijuurekset

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 600 gpunajuurta
  • 400 gpieniä paistisipuleita tai salottisipuleita
  • 40 gvoita
  • 2tähtianista
  • 1kanelitanko
  • 5neilikkaa
  • suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Harjaa punajuuret juoksevan veden alla puhtaiksi, mutta älä katkaise niiden juurikärkeä. Näin ne säilyttävät kauniin värinsä keitettäessä. Pane punajuuret kattilaan ja lisää vettä niin, että punajuuret juuri peittyvät. Keitä hiljalleen pehmeiksi, eli pieniä punajuuria noin 15 minuuttia.

2. Kaada keitinliemi pois. Pane muovihanskat käteen ja puristele kuoret irti kuumista punajuurista. Lohko kuoritut punajuuret ja nosta ne sivuun.

3. Kuori ja paloittele paisti- tai salottisipulit.

4. Ruskista voi kevyesti pannulla. Lisää tähtianikset, kanelitanko ja neilikat voin joukkoon. Lisää pannulle sipulit ja paista ne miedolla lämmöllä kullaruskeiksi ja pehmeiksi.

5. Lisää punajuuripalat pannulle. Kuumenna niitä sekoittaen pari minuutia. Poista mausteet. Maista ja mausta suolalla. Tarjoa aterian lämpimänä lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä