Maku

Gin tonic -bebet – kuuluisan drinkin maut nyt pikkuisessa leivoksessa

2 h 20 min
0
0

Syötävän suloiset bebet maistuvat maailman parhaalta gin tonicilta eli karpalolta, rosmariinilta ja tietenkin giniltä.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (35 kpl)

Pohjat

  • 200 g voita
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1muna
  • 4 ½ dlvehnäjauhoja

Täyte

  • ¾ dl sokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2keltuaista
  • 2rosmariinin oksaa
  • 100 gpehmeää voita
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dl karpalohilloa

Kuorrutus

  • 5 dltomusokeria
  • 4 rklginiä
  • 1 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 rkl karpalojauhetta
  • 1–2 pktsyötäviä timantteja (esim. DekoBack tai Confetti)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN50 min

Gin tonic -bebet valmistuvat näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna ja lisää jauhot parissa erässä.
  2. Voitele metalliset bebe-vuoat. Muotoile taikina tasakokoisiksi palloiksi ja painele vuokiin. Levitä vuoat pellille ja paista 175 asteessa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota pohjat.
  3. Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma, keltuaiset ja rosmariinin oksa. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä, poista rosmariinin oksa ja nosta jääkaappiin, kunnes kiisseli on kylmää.
  4. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli.
  5. Levitä leivospohjille nokare hilloa ja sen jälkeen reilu lusikallinen kiisselitäytettä. Nosta leivokset jääkaappiin jähmettymään.
  6. Sekoita tomusokeri nesteisiin. Levitä kuorrutus leivosten pinnalle. Koristele bebet rosmariinin oksilla, karpalojauheella ja syötävillä timanteilla.

MITÄ PIDIT?
0