Maku

Ghiu eli kirkastettu voi

5 min
0
0

Ghiu eli kirkastettu voi

GL
MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 500 gvoita
  • 2 kpllaakerinlehteä

Tee näin

5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN

Pane voi ja laakerinlehdet kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä. Siirrä kattila liedeltä ja anna sen olla huoneenlämmössä niin kauan, että voin maito-osa laskeutuu astian pohjalle.

Kaada kullankeltainen rasvaosa puhtaaseen astiaan ja anna jähmettyä jääkapissa.

Käytä ghiu ruoanvalmistukseen öljyn ja muiden rasvojen tapaan. Käytä jäljelle jäänyt sakkamainen maito-osa sämpylätaikinaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä