Kotivinkki

Gelato eli italialainen kotijäätelö – näin helposti loihdit herkkujälkkärin kotikeittiössä

4 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
4 h
Gelaton eli italialaisen kotijäätelön tekeminen on yllättävän yksinkertaista. Ainoa hankaluus on se, että pitää valita, mitä makua ensin kokeilee! Valitsetko mansikka-basilikan, mango-limoncellon, pistaasin vai suklaa-espresson?
GL
KA
3.3
0
Julkaistu: 26.1.2021


Reseptin ainekset (4-6)

Perusohje

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2munaa
  • 1 dlglukoosisiirappia

mansikka-basilikajäätelö

  • 1 dlmansikkasosetta
  • 1 rklhienonnettua basilikaa

mango-limoncellojäätelö

  • ½ dlmakeuttamatonta mangososetta
  • 2 tlraastettua (luomu)sitruunan kuorta
  • 1 rkllimoncello-likööriä

pistaasijäätelö

  • 1 dlsuolattomia pistaasipähkinöitä jauhettuna tai rouhittuna
  • (muutama tippa vihreää elintarvikeväriä)

suklaa-espressojäätelö

  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlespresso pikakahvijauhetta uutettuna
  • 1 tllämmintä vettä
Tulosta

Gelato eli italialainen kotijäätelö valmistuu näin:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Vatkaa munat ja glukoosisiirappi omassa kulhossaan valkoiseksi vaahdoksi.
  3. Kääntele kermavaahto, muna-siirappivaahto ja valittu makuaine varovasti sekaisin ja kaada pakastamista kestävään rasiaan. Anna jäätyä vähintään 4 tunnin ajan.

Kommentoi »