Maku

Geisha-brookiet

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Geisha-brookiessa yhdistyvät tahmainen brownie ja murea cookie runsaalla suklaalla silattuna. Koko ihanuus syntyy yhdessä vuoassa. Suosittelemme!
4.1
0
Julkaistu 12.11.2014


Reseptin ainekset (20 palaa)

Brownie-taikina

  • 100 gvoita
  • 150 gtummaa suklaata
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 1/2 tlsuolaa

Cookie-taikina

  • 100 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 150 gsuklaamakeisia (Geisha-karkkeja rouhittuna)

Koristeluun

  • 150 gsuklaamakeisia (Geisha-karkkeja)
Tulosta

Valmista brownie-taikina. Sulata kuutioitu voi ja paloiteltu suklaa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Nosta kattila pois levyltä ja anna voi-suklaasulan jäähtyä.

Lisää joukkoon sokeri ja munat. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kulhossa jauhot, mantelirouhe ja suola. Sekoita ne muihin aineksiin, tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 cm x 30 cm). Nosta vuoka puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Valmista cookie-taikina. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi.

Lisää munat edelleen vatkaten.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja pähkinärouhe. Lisää ne muihin aineksiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää rouhittu suklaa.

Nostele cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-pohjan päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes leivonnainen saa kauniin värin mutta jää sisältä hieman tahmeaksi. Varo ylipaistamista.

Sulata paloiteltu suklaa teräskulhossa, vesihauteen päällä. Anna suklaan jäähtyä hetki ja siirrä se pursotinpussiin. Pursota suklaa viiruiksi leivonnaisen päälle. Voit myös valuttaa suklaan lusikalla ohuiksi raidoiksi. Anna suklaan jähmettyä ennen leikkaamista.

Leikkaa geisha-brookie-levy kolmion tai suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.

Säilytä leivonnaiset kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä tai viileässä. Ne säilyvät mehevimpinä huoneenlämmössä.

Kommentoi »