Maku

Friteeratut oliivit

15 min
0
0

Friteeratut oliivit

Rapeaksi paistetut oliivit ovat koukuttava herkku. Voit täyttää oliivit sinihomejuustolla ja friteeraukseen tarvitaan pannun pohjalle vain pari senttiä öljyä. Huippu helppo tarjottava suosikki cocktailisi kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 20 kploliiveja (isoja)
  • 50 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 1 kplkananmuna
  • 1 dlpankojauhoa
  • rypsiöljyä (friteeraukseen)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Huuhtele ja kuivaa oliivit. Jos haluat, täytä kivettömät oliivit muutamalla murulla sinihomejuustoa.

Kaada kattilan pohjalle pari senttiä öljyä. Kuumenna öljy reilulla keskilämmöllä. Testaa kuumuutta pienellä palalla leipää. Kun leipä alkaa ruskistua heti kun pudotat sen kattilaan, öljy on tarpeeksi kuumaa. Säädä lämpöä pienemmälle jos leipä palaa.

Laita vehnäjauhot, vatkattu kananmuna ja pankojauhot kaikki eri lautasille.

Pyörittele oliivi jauhossa, kananmunassa ja pankossa. Käytä tarvittaessa apuna lusikkaa.

Laita leivitetty oliivi kuumaan öljyyn lusikalla. Paista kullanruskeaksi muutaman kerran käännellen.

Nosta friteerattu oliivi hetkeksi talouspaperin päälle lautaselle. Leivitä ja paista loput oliivit. Tarjoile lämpimänä suosikki juomasi kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä