Maku

Friteerattu kala japanilaisittain

2 h 25 min
4
0

Friteerattu kala japanilaisittain

GL
LA
MA
MU
0
4
Friteeraa kalapalat herkullisiksi ja tarjoa retikka-inkiväärisalaatin kanssa.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gretikkaa
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 1 rklriisiviinietikkaa
  • 350 gkuhaa (fileinä)
  • 3 rklsoijakastiketta
  • 3 rklsakea
  • 3/4 dlperunajauhoja

Koristeluun

  • 1/2 kplmitsunaa ruukussa

Lisäksi

  • 1 litra rypsiöljyä kypsentämiseen

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori retikka, halkaise ja leikkaa puolikkaat kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Sekoita inkivääriraaste ja riisiviinietikka tai etikka joukkoon. Peitä kelmulla ja anna maustua 1–2 tuntia.

Leikkaa kalafileet vinottain 2–3 sentin suikaleiksi. Sekoita soijakastike ja sake. Kaada mausteliemi kalapalojen päälle. Pane viileään maustumaan pariksi tunniksi.

Kuumenna uppopaistoa varten varaamasi rypsiöljy 180 asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun valkoinen leipäpala ruskistuu kauniin ruskeaksi noin minuutissa. Valuta kalapalat hyvin.

Mittaa perunajauhot pyöreäpohjaiseen kulhoon tai muovipussiin ja pyöräytä kalapalat perunajauhoissa.

Nosta palat yksitellen kuumaan öljyyn kiehumaan. Kypsennä kerralla 4–6 kalapalaa kauniin ruskeaksi ja rapeaksi. Nosta kypsät kalapalat valumaan talouspaperin päälle ja siirrä ne mahdollisimman kuumina lautasille.

Koristele mitsunan tai japaninpersiljan lehdillä.

Nauti friteerattu kala retikan ja soijakastikkeen kanssa.

•Jos käytössäsi ei ole sakea, kokeile mausteliemeen olutta.

•Mitsuna eli japaninsinappi on hennosti kaalin ja sinapin makuinen yrtti, jonka vihreät, läpikuultavat lehdet muistuttavat hiukan rucolaa. •Mitsuban eli japaninpersiljan hennot lehdet muistuttuvat lehtipersiljaa ja ne maistuvat napakan kirpeälle.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä