Maku

Fried rice

15 min
4.7
2

Fried rice

GL
MA
2
4.7
Fried rice on kuin aasialainen pyttipannu! Paistetusta riisistä, katkaravuista ja kasviksista maustetaan mehevä ruoka, kokeile sinäkin!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 180 gkatkarapuja (pakaste)
  • 2 kplmunaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplsalottisipulia
  • 4 dlkeitettyä riisiä (jasmiini)
  • 2 rklkalakastiketta
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1/2 dltuoretta korianteria
  • 1 kpllimettiä (lohkottuna)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Sulata katkaravut yön yli jääkaapissa. Valuta ne siivilässä, purista ylimääräinen neste pois lusikalla painaen.

Riko munat kulhossa kevyesti. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa.

Lisää munamassa kuumaan pannuun. Paista melko kovalla lämmöllä lastalla sekoittaen, kunnes munamassa on asettunut.

Valuta munakas lautaselle odottamaan. Riko munamassa haarukalla pienemmäksi.

Kuori ja raasta porkkana karkeaksi. Kuori ja silppua salottisipuli.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa.

Paista porkkanaraastetta ja sipulisilppua melko kovalla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä.

Lisää pannuun riisi, katkaravut sekä aiemmin paistamasi munakas.

Kuumenna ainekset nopeasti mutta älä hauduta, jotta katkaravut eivät sitkisty.

Mausta lopuksi kalakastikkeella ja soijalla.

Silppua päälle tuoretta korianteria.

Tarjoa limetinlohkojen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä