Maku

Francescan vanilja-sitruunalikööri (Latte di vecchia)

48 h 25 min
0
0

Francescan vanilja-sitruunalikööri (Latte di vecchia)

MU
GL
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 dlvotkaa
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 10 dltäysmaitoa
  • 4 1/2 dlsokeria

Tee näin

48 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN48 h

Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa ja ota kuoresta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Työnnä kuoret viinapulloon ja anna maustua viileässä pari päivää.

Mittaa maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko teflonkattilaan. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoittele koko ajan.

Jäähdytä maito. Poista vaniljatangonpalat ja siivilöi viina sokerimaitoon. Pullota vanilja-sitruunalikööri puhtaisiin pulloihin. Sulje tiiviisti ja säilytä viileässä.

Kermalikööri pysyy nautittavana 3–6 kuukautta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä