Maku

Fondigraavattu silakka

24 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
24 h
GL
LA
MA
MU
5
0
Julkaistu: 17.6.2011


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 300 gsilakkafileitä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltimjamia
  • 1 rklmerisuolaa
  • 3 rklkalafondia
Tulosta

Perkaa silakkafileet nahattomiksi ja lado ne kerroksittain pieneen kannelliseen astiaan. Levitä kerrosten väliin valkosipulia hyvin ohuina viipaleina sekä timjamia ja suolaa. aada lopuksi päälle kalafondia ja kallistele astiaa, jotta fondi leviää tasaisesti. Peitä astia kannella ja säilytä jääkaapissa 1–2 vrk. Tarjoa fondigraavattua silakkaa kesäisen voileipäpöydän osana perunan tai leivän kera, tai iltaruoan alkupalana. Juomaksi sopii olut. •Timjamin tilalla voit käyttää muita yrttejä. Fondiksi sopii myös hummerifondi.

Kommentoi »