Maku

Fondigraavattu silakka

24 h 25 min
GL
LA
MA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Jaakko Rahola
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

  • 300 gsilakkafileitä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltimjamia
  • 1 rklmerisuolaa
  • 3 rklkalafondia

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

Perkaa silakkafileet nahattomiksi ja lado ne kerroksittain pieneen kannelliseen astiaan. Levitä kerrosten väliin valkosipulia hyvin ohuina viipaleina sekä timjamia ja suolaa. aada lopuksi päälle kalafondia ja kallistele astiaa, jotta fondi leviää tasaisesti. Peitä astia kannella ja säilytä jääkaapissa 1–2 vrk. Tarjoa fondigraavattua silakkaa kesäisen voileipäpöydän osana perunan tai leivän kera, tai iltaruoan alkupalana. Juomaksi sopii olut. •Timjamin tilalla voit käyttää muita yrttejä. Fondiksi sopii myös hummerifondi.

MITÄ PIDIT?
5