Flank steak -hampurilainen

2 h 30 min
4.7
0

Flank steak -hampurilainen

Tämän kesän hitti ovat grillatulla flank steakilla täytetyt hampurilaiset. Flank steak eli naudan kuve on hyvin raakakypsyneenä erittäin mehukasta lihaa grillattavaksi. Paras kypsyysaste on medium miinus, sillä ylikypsänä liha muuttuu helposti sitkeäksi. Liha saa makunsa itse tehdystä marinadista. Burgerin mausteeksi surautetaan yrttiöljy.
Teksti Mika Rampa
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gnaudan kuvetta

Marinadi

  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 10 kpltimjamin oksaa
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlmustapippuria

Yrttikastike

  • 1 0basilikaa (ruukku)
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 4 kplhampurilaissämpylöitä
  • 4 kplsalaatinlehteä
  • 2 kpltomaattia

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Yhdistä kaikki marinadin ainekset. Nosta flank steak muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihan maustua kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Valmista yrttikastike mittaamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuttamalla ne tasaiseksi.

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta. Pyyhi lihan pinta. Kuumenna grilli kunnolla kuumaksi, sillä flank steak on parhaimmillaan nopeasti kuumassa grillissä valmistettuna.

Grillaa lihaa noin 5 minuuttia per puoli. Älä grillaa kuvetta liikaa, sillä se muuttuu helposti sitkeäksi. Paras kypsyys flank steakille on medium miinus.

Kääri flank steak folioon vetäytymään 5–10 minuutiksi.

Halkaise sämpylät ja valele niiden pintaa hieman oliiviöljyä ja grillaa hetki. Viipaloi tomaatit.

Leikkaa flank steak puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Täytä hampurilaiset salaatilla, tomaatti- ja lihaviipaleilla sekä yrttikastikkeella. Nauti burgerit heti.

Vinkki!

Marinoi flank steak edellisenä päivänä ja valmista siitä herkulliset hampurilaiset grillijuhlissa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä