Maku

Fish & chips

25 min
4.5
0

Fish & chips

Englantilainen arkiruoka Fish & chips valmistuu nyt lohesta ja lohkoperunoista.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 glohifileetä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 40 gsuolakeksejä (murennettuna)

Lohkoperunat

  • 1000 gperunaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 rklkuminaa (siemeniä)
  • 1 tlpaprikajauhetta

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja lohko perunat. Mittaa tilavaan kulhoon öljy, suola ja mausteet. Kääntele perunalohkot tasaisesti öljy-mausteseoksessa. Levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin ylätasossa 20 minuuttia, kunnes perunat saavat väriä.

Mausta lohi ja kääntele kalapalat keksimuruissa.

Ota perunapelti hetkeksi pois uunista. Nosta kalapalat perunoiden lomaan. Jatka paistamista 225-asteisen uunin keskitasolla vielä 15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja kauniin väristä.

Tarjoa runsaan salaatin ja halutessasi kermaviilikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä