Filotaikinaan kääritty lihapaistos

1 h 15 min
3.9
0

Filotaikinaan kääritty lihapaistos

Teksti Johanna Saari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

Kuori

  • 200 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 3/4 dloliiviöljyä

Täyte

  • 350 gnaudan paistijauhelihaa
  • 250 gvalkokaalia (ohuina suikaleina)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 100 gsuppilovahveroita (tai kantarelleja )
  • 1 1/2 dlkookosmaitoa
  • 1 dlcashewpähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 rklfariinisokeria
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1 tlcurrya
  • 1 tlmustapippuria

Voiteluun ja päälle

  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlcashewpähkinöitä (murskattuna)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Paista jauheliha pannulla. Lisää kaali, valkosipulit sekä hienonnetut sienet ja hauduta, kunnes kaali on pehmennyt sopivasti ja ylimääräinen neste on haihtunut.

Sekoita joukkoon kookosmaito ja pähkinät. Mausta soijakastikkeella, fariinisokerilla, juustokuminalla, currylla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (1 1/2 l). Levitä yksi filotaikinalevy pohjalle siten, että taikinan reunat tulevat kummaltakin pitkältä sivulta vuoan reunojen yli yhtä paljon. Voitele taikina öljyllä ja nosta toinen taikina-arkki päälle. Toista vielä kaksi kertaa.

Kaada puolet täytteestä vuokaan, ja käännä tämän jälkeen sisimmät filotaikinalevyt täytteen päälle laskostaen ne tarvittaessa useammaksi kerrokseksi. Voitele öljyllä. Lisää loput täytteestä, ja laskosta loput taikinareunat vuoan päälle. Sipaise pintaan öljyä.

Voitele pinta munalla ja ripottele päälle pähkinöitä.

Paista filotaikinaan käärittyä lihapaistosta 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Kumoa varovasti tarjolle.

Voit tehdä filotaikinaan käärityn lihapaistoksen myös annosvuokiin. Paistoajaksi riittää silloin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä