Filosikarit

40 min
4
0

Filosikarit

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 100 gfilotaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 100 gmaksapasteijaa
  • 1 kplomenaa (raastettuna)
  • 1 rklhunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 3 rklvoita (sulatettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Voitele kaksi taikinalevyä voisulalla ja nosta ne päällekkäin. Nosta päälle kolmas levy täytettä odottamaan.

Levitä levylle varovasti ohut kerros maksapasteijaa sekä omenaraaste. Valuta päälle aavistus hunajaa ja mausta täyte suolalla ja pippurilla.

Leikkaa levy veitsellä 16 neliöksi ja rullaa palat vinosti sikareiksi. Voitele rullat voisulalla ja rouhi pinnalle pippuria. Paista filosikareita 200 asteessa noin 15 minuuttia.

•Nauti ”filoiset”, makeansuolaiset pikkujoulusikarit höyryävän glögin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä