Filokranssi – näyttävän suolapalan sisään kätkeytyy ruokaisa ja runsas kasvistäyte

1 h 40 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
40 min
Filokranssi on taatusti mehevä, kun täytteenä on runsaasti linssejä, munakoisoa, aprikoosia ja halloumijuustoa. Tätä kranssia saa syödä muutenkin kuin vain silmillä. Kuka haluaa ensimmäisen palan?
KA
0
0


Ainekset (6 annosta)

  • 1 pkt (450 g)filotaikinaa
  • 1 dloliiviöljyä

Täyte

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 ps (200 g)kuivattuja aprikooseja
  • 2 (noin 500 g)munakoisoa
  • 1 pkt (200 g)halloumijuustoa
  • 2 ps (à 80 g)pinaattia
  • 1 prk (285 g)vihreitä linssejä
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • ½ dlsitruunamehua
  • 2 tlhunajaa
  • 1 ½ tlkanelia
  • 1 ½ tlcurrya
  • ¾ tlsuolaa
  • ¼ tlmuskottipähkinää jauhettuna

Paistamiseen

  • 3 rkloliiviöljyä
Tulosta

Filokranssi valmistetaan näin:

  1. Ota filotaikina huoneenlämpöön sulamaan kaksi tuntia etukäteen.
  2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Saksi aprikoosit pienemmäksi. Kuutioi munakoisot ja halloumi.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit, munakoiso ja pinaatti. Lisää sitruunamehu ja -kuori, hunaja ja mausteet. Kuullota hetki. Nosta pannu levyltä. Sekoita joukkoon halloumi ja valutetut linssit.
  4. Ota kaksi arkkia filotaikinaa ja nosta päällekkäin leivinpaperille. Voitele pullasudilla oliiviöljyllä. Toista, kunnes koko paketti on käytetty.
  5. Levitä täyte arkille renkaan muotoon (halk. 30 cm ja keskellä tyhjä ympyrä halk. 20 cm). Saksi pois arkin kulmat. Käännä arkin ulkoreunat täytteen päälle. Leikkaa saksilla taikinan tyhjään keskiosaan neljä viiltoa päästä päähän. Nosta syntyneet kolmiot täytteen päälle. Voitele pinta öljyllä. Ota piparkakkumuotilla kuvioita leikatuista kulmapaloista ja koristele niillä kranssi. Voitele koristeet.
  6. Paista uunissa 200 asteessa 40–50 minuuttia, kunnes kranssi on kullanruskea.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »