Kotivinkki

Fetavuokaleipä

0
0

Fetavuokaleipä

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 viipaletta)

  • 5 dlvettä
  • 1pala hiivaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlkuorittuja auringonkukansiemeniä
  • noin 1 lvehnäjauhoja
  • 2 tlsuolaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • tuoretta tai kuivattua minttua
  • 200 gfetajuustoa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Murustele hiiva haaleaan veteen.

2. Lisää veteen sokeri, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet.

3. Sekoita taikinaan vehnäjauhot ja suola.

4. Vaivaa taikina kimmoisaksi monitoimikoneessa tai käsin. Lisää jauhoja tarvittaessa.

5. Vaivaa taikinaan lopuksi oliiviöljy.

6. Kohota taikina kooltaan kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

7. Jaa taikina kahtia ja kauli taikinapalat levyiksi.

8. Murustele taikinalevyille fetajuustoa ja hienonnettua minttua.

9. Pyöritä taikinalevyt tiiviiksi rulliksi ja laita ne öljyttyihin suorakaiteen muotoisiin vuokiin.

10. Nostata leivät leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa.

11. Paista leivät uunin alaritilätasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.

12. Anna leipien jäähtyä leivinliinan alla noin puoli tuntia ennen kuin leikkaat leipää.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä