Maku

Fetaraviolisalaatti

50 min
4
0

Fetaraviolisalaatti

MU
0
4
Teksti Johanna Saari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Raviolitäyte

  • 1 dlfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 1 tlrosmariinia
  • 1 tlhunajaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 kplvalkosipulinkynttä

Raviolitaikina

  • 3/4 dldurumvehnäjauhoja
  • 3/4 dlruisjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 dlvettä
  • 1 rkloliiviöljyä

Salaatti

  • 1/4 kplhunajamelonia (paloiteltuna)
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 2 tlkapriksia
  • 3 rklpinjansiemeniä
  • 6 kplkirsikkatomaattia (halkaistuna)
  • 3 dlrucolaa

Salaatinkastike

  • 2 tlrosmariinia
  • 2 tlhunajaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Sekoita raviolitäytteen aineet haarukalla (lautasella) tai tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Vaivaa raviolitaikinan aineet keskenään ja lisää jauhoja siten, että taikina irtoaa astian reunoilta.

Aja taikina pastakoneen läpi niin monta kertaa, että saat sopivan ohuen taikinalevyn.

Pane teelusikallinen raviolitäytettä 3 sentin välein taikinalevylle. Peitä se samanlaisella taikinalevyllä. Painele taikina täytteiden välistä kiinni siten, että muodostuu neliön muotoisia pastatyynyjä. Leikkaa raviolit irti toisistaan veitsellä tai taikinapyörällä.

Keitä raviolit kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.

Sekoita salaatin aineet ja fetaraviolit. Lisää salaatinkastike ja koristele fetaraviolisalaatti juustolastuilla.

Fetaraviolisalaatti maistuu omenajuoman kanssa, jossa on 1/3 omenamehua, 1/3 kivennäisvettä ja 1/3 vettä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä