Kotivinkki

Fetamunakas

5
0

Fetamunakas

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 dlkasvisrasvakermaa
  • 6luomukananmunaa
  • paritimjamin oksaa
  • 1 tlyrttisekoitusta
  • ½ tlsuolaa
  • rasvaa munakkaan paistamiseen
  • 10kirsikkatomaattia
  • 150 gfetajuustokuutioita
  • ruukkurucolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita kermaan kananmunat. Silppua timjami. Lisää mausteet seokseen.

2. Kuumenna rasva pannulla ja kaada munakasmassa pannulle. Paista munakasta pikkuhetki kovalla lämmöllä ja ”vetele” munakasta ristiin rastiin puulastalla. Pienennä sitten lämpö ykköselle.

3. Huuhdo ja leikkaa tomaatit puolikkaiksi ja valuta fetakuutiot. Jatka vielä tarvittaessa munakkaan ”vetelemistä”. Kun munakas alkaa hyytyä pinnalta, lisää päälle tomaatit ja fetakuutiot. Kypsennä munakasta, kunnes pinta on hyytynyt.

4. Silppua munakkaan pinnalle rucola ja tarjoile munakas tuoreen leivän kanssa.
 

Vinkki!

Osta fetajuusto öljyisessä mausteliemessä. Liemi käy kastikkeeksi salaatteihin. Purkkiin jäävään liemeen voit laittaa maustumaan maustamattomia fetapaloja.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä