Maku

Feta-tomaatti-päärynäpiiras

1 h 15 min
4.8
0

Feta-tomaatti-päärynäpiiras

GL
0
4.8
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlperunahiutaleita
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 1/2 dlvettä

Täyte

  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 200 gkesäkurpitsaa
  • 230 gpäärynää (säilyke)
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 10-13 %) (laktoositon)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (24 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja esipaista sitten pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa huuhdeltu kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai vihannesleikkurilla ja kuullota viipaleita hetki öljytilkassa paistinpannussa. Valuta päärynät ja pilko niitä vähän pienemmiksi.

Sekoita munat, kerma sekä pippuri ja suola keskenään kulhossa.

Levitä esipaistetulle piiraspohjalle kesäkurpitsaviipaleet, kirsikkatomaatit sekä päärynät ja silputtu oregano. Valuta fetajuustokuutiot ja levitä ne vuokaan. Kaada muna-kermaseos piirasvuokaan ja paista vielä noin 30 minuuttia.

Tarjoa paistos vähän jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä