Feta-punajuurisalaatti

1 h
4.3
0

Feta-punajuurisalaatti

GL
MU
0
4.3
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Ari-Pekka Auvinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gpunajuurta
  • 100 gpinaattia
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 1 dloliiveja

Kastike

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlsinappia
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsokeria
  • 1 kplappelsiinia
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1 kplsalottisipulia (silputtuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Keitä punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pane ne jäähtymään kylmään veteen. Kuori ja paloittele punajuuret lohkoiksi.

Sekoita kastikeaineet keskenään. Purista appelsiinin mehu joukkoon. Pane kulhoon punajuuret ja rucola, kääntele kastike varovasti joukkoon.

Paloittele feta ja lisää se salaatin päälle.Koristele oliiveilla.

Punajuurisalaatti maistuu ihanalta myös lämpimänä. Se sopii mainiosti possun tai muun lihan lisukkeeksi.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä