Feta-pinaattisämpylät

1 h 45 min
0
0

Feta-pinaattisämpylät

Fetatäytteiset pinaattisämpylät ovat saaneet innoituksensa perinteisistä rahkapullista.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 15 gtuorehiivaa
  • 2 dlvettä (tai kivennäisvettä)
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 3 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 150 gpakastepinaattia
  • 4–5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kplmuna
  • 70 gfetajuustoa
  • 1 kplkevätsipuli
  • 1/2 dlpinjansiemeniä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN55 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää täysjyväjauhot ja sekoita velliksi. Peitä kulho liinalla ja nosta se lämpimään vesihauteeseen noin 10 minuutiksi, kunnes taikina kuplii.

Nosta kulho pois vedestä ja lisää taikinaan sulatettu pinaatti. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa, ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina 10 palaan ja muotoile palat sämpylöiksi. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille ja peittele liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

Sämpylöiden kohotessa valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, murusteltu fetajuusto, hienonnettu kevätsipuli ja pinjansiemenet.

Paina kohonneisiin sämpylöihin syvennykset esim. lasin pohjalla. Paina tiukasti pohjaan asti.

Jaa täyte koloihin ja nosta pelti 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, tai kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin värin.

Uunista oton jälkeen voitele sämpylöiden reunat vedellä ja peitä liinalla jäähtymisen ajaksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä