Maku

Feta-pähkinä-tortellinit

50 min
5
1

Feta-pähkinä-tortellinit

KA
1
5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Pastataikina

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 1 kplsalottisipulia
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 rklkuivaa valkoviiniä
  • 3/4 dlrucolaa (silputtuna)
  • 3/4 dlfetajuustoa (rasvaa 18 %) (murustettuna)
  • 3/4 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Tee pastataikina. Mittaa kulhoon jauhot ja suola, sekoita. Lisää muna, viini ja oliiviöljy ja puristele seos tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa seosta pöydän pintaa vasten, kunnes se tuntuu silkkisen pehmeältä. Kääri pastataikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Silppua salottisipuli ja kuullota silppu pannulla öljytilkassa. Lisää valkoviini ja anna poreilla, kunnes neste on kiehunut pois. Nosta pannu syrjään. Lisää loput täytteen aineet ja tarkista maku.

Kauli pastataikina jauhotetulla pöydällä mahdollisimman ohueksi levyksi tai käytä pastakonetta. Aja jauhotettu taikina ensin pastakoneen läpi suurimmalla välistyksellä muutamaan kertaan. Pienennä välistystä vähitellen, kunnes levy on haluamasi paksuinen.

Leikkaa taikinasta halkaisijaltaan noin 12 sentin pyöreitä lettuja. Nosta jokaiselle letulle nokare täytettä. Sudi letun reunat vedellä ja taita lettu kaksin kerroin puolikuuksi. Painele ilmakuplat mahdollisimman tarkkaan pois. Sudi vielä puolikuun kärkiin vettä ja taita kärjet päällekkäin.

Keitä kattilallinen vettä ja mausta vesi suolalla ja öljyllä. Laske valmiit tortellinit varovasti kattilaan ja keitä niitä noin minuutti.

Sekoita valutettujen feta-pähkinätortellinien joukkoon punajuuripestoa ja syö annos heti.

•Jos ei aio syödä tortellineja heti, annan niiden kuivahtaa hetki jauhotetun tarjottimen päällä ja nosta ne sitten tarjottimella pakastimeen.

•Muuntele tortellinien täytettä mielesi mukaan. Kokeile esimerkiksi homejuustoa tai savuporo-tuorejuustoseosta.

Vinkki!

Voit pakastaa itse tehdyt tortellinit raakana, huolellisesti jauhotetun tarjottimen päällä. Pussita jäätyneet pastat. Kun kaipaat nopeaa ruokaa, nosta jäiset tortellinit suoraan kiehuvaan veteen. Keitä, kunnes täyte on sulanut.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä