Maku

Feta-oliivipizza

40 min
4
0

Feta-oliivipizza

MU
0
4
Teksti Miika Lehtonen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 2 1/2 dlvettä
  • 10 ghiivaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 6 dldurumvehnäjauhoja

Täyte

  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 2 dlkivettömiä oliiveja
  • 2 tloreganoa
  • 150 gkermajuustoa (raasteena)

Pinnalle

  • 2 dlrucolaa
  • 1/4 tltabascoa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Voit tehdä pizzan pohjataikinan halutessasi kaksinkertaisena ja pakastaa toisen puolen taikinasta.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola sekä jauhoja vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa taikina loppujen jauhojen avulla tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Pyyhkäise pöytäpinta kosteaksi, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikoillaan. Kauli taikina paperin päällä uunipellin kokoiseksi suorakulmioksi. Levitä pohjalle tomaattipyree, kuutioitu feta, oliivit, pizzamauste sekä juusto.

Anna pizzan levätä sen aikaa, kun uuni kuumenee 250 asteeseen. Paista pizzaa uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes se on saanut väriä sekä pintaan että pohjaan. Tarkista pohjan kypsyys nostamalla pizzaa kulmasta.

Tarjoa valmiin feta-oliivipizzan päällä salaattia, jonka olet maustanut tabascolla, lorauksella balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä sekä ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä