Maku

Feta-nokkospiiraat

1 h 25 min
4.7
3

Feta-nokkospiiraat

KA
3
4.7
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Pohja

  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 2 1/2 dlvettä
  • 2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 kplpunaista paprikaa (kuutioituna)
  • 150 gnokkosta (ryöpättynä)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %) (kuutioituna)
  • 1 dloliiveja (viipaloituna)
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 kplmunaa
  • 1 rkloreganoa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista ensin taikina. Sekoita hiivaleipäjauhot, sokeri, suola ja kuivahiiva keskenään ja lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit sekä paprika. Anna kasvisten pehmetä hetken aikaa. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita joukkoon hienonnettu nokkonen tai pinaatti, feta, oliivit, ranskankerma ja munat. Mausta täyte oreganolla, mustapippurilla, hunajalla ja suolalla.

Nujerra taikina, leivo tangoksi ja jaa 12 osaan. Öljyä muffinipellin kolot. Taputtele jauhotetuin käsin taikinasta kämmenenkokoisia ohuita leipäsiä. Asettele ne pellin lokosiin ja kohota 15 minuuttia. Jaa täyte koloihin ja paista piiraita 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Pienet feta-nokkospiiraat ovat hyvä tarjottava kahvipöydässä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä