Maku

Feta-munakasmuffinit – pyöräytä aamupalalle pellillinen onnea

40 min
0
0

Feta-munakasmuffinit – pyöräytä aamupalalle pellillinen onnea

GL
0
0
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Söpöt feta-munakasmuffinit kypsyvät uunissa meheviksi kuin itsestään sillä aikaa kun täytät kahvinkeittimen. Näissä on täytteenä lehtikaalia ja tomaattia, mutta munakasmuffineihin sopivat myös muut jääkaapin jämät.

Ainekset (10)

Feta-munakasmuffinit

  • 1valkosipulinkynsi
  • 3lehtikaalin lehteä
  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • 150 gfetajuustoa
  • 1–2 rklvoita
  • 1 tlcurrya
  • 6munaa
  • ½ dlmaitoa
  • ¼ tlsuolaa

Voitelu

  • 2 rklvoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Valmista feta-munakasmuffinit näin:

  1. Hienonna valkosipuli. Silppua lehtikaalit ja poista kova lehtiruoti.
  2. Puolita kirsikkatomaatit. Murenna feta.
  3. Sulata voi pannulla ja lisää curry. Kuullota valkosipuli ja lehtikaali voissa. Lisää tomaatit ja kuumenna pari minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä.
  4. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla tai kierrevatkaimella. Sekoita joukkoon maito ja suola. Lisää kasvisseos ja puolet juustosta munamaitoon.
  5. Voitele muffinipellin kolot tarkasti voilla.
  6. Jaa munaseos tasaisesti muffinivuoan koloihin siten, että ne tulevat lähes täyteen. Ripottele pinnalle loppu juusto.
  7. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota munakkaat muffinipellistä muovisen tai puisen lastan avulla.

Minimunakkaita voi muunnella loputtomasti: vaihda lehtikaali pinaattiin tai jätä pois, kokeile tomaatin tilalle säilykemaissia, paprikaa, parsakaalia tai savulohta, vaihda maito kermaan.

MITÄ PIDIT?
0