Feta-munakasmuffinit – pyöräytä aamupalalle pellillinen onnea
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minSöpöt feta-munakasmuffinit kypsyvät uunissa meheviksi kuin itsestään sillä aikaa kun täytät kahvinkeittimen. Näissä on täytteenä lehtikaalia ja tomaattia, mutta munakasmuffineihin sopivat myös muut jääkaapin jämät.
GL
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.7.2018

Feta-munakasmuffinit – pyöräytä aamupalalle pellillinen onnea
Reseptin ainekset (10)
Feta-munakasmuffinit
- 1valkosipulinkynsi
- 3lehtikaalin lehteä
- 250 gkirsikkatomaatteja
- 150 gfetajuustoa
- 1–2 rklvoita
- 1 tlcurrya
- 6munaa
- ½ dlmaitoa
- ¼ tlsuolaa
Voitelu
- 2 rklvoita
Valmista feta-munakasmuffinit näin:
- Hienonna valkosipuli. Silppua lehtikaalit ja poista kova lehtiruoti.
- Puolita kirsikkatomaatit. Murenna feta.
- Sulata voi pannulla ja lisää curry. Kuullota valkosipuli ja lehtikaali voissa. Lisää tomaatit ja kuumenna pari minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla tai kierrevatkaimella. Sekoita joukkoon maito ja suola. Lisää kasvisseos ja puolet juustosta munamaitoon.
- Voitele muffinipellin kolot tarkasti voilla.
- Jaa munaseos tasaisesti muffinivuoan koloihin siten, että ne tulevat lähes täyteen. Ripottele pinnalle loppu juusto.
- Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota munakkaat muffinipellistä muovisen tai puisen lastan avulla.
Minimunakkaita voi muunnella loputtomasti: vaihda lehtikaali pinaattiin tai jätä pois, kokeile tomaatin tilalle säilykemaissia, paprikaa, parsakaalia tai savulohta, vaihda maito kermaan.

Vuohenjuusto-munakasmuffinit
Maku

Parsakaali-munakasmuffinit
Maku

Munakasmuffinssit
Maku

Ihanat aamiaismuffinit täytetään pekonilla, sienillä ja kananmunalla – aloita päivä herkullisesti näillä suolapaloilla
Kotivinkki

Aamupalamuffinit ja aamukahvi – mikä ihana aloitus päivälle!
Maku

Munakaskupit nokkosen tai pinaatin kera
Kotivinkki

Täytetty munakas
Kotivinkki