Kotivinkki

Feta-kukkakaalikuskus

30 min
3.5
0

Feta-kukkakaalikuskus

Valmista kasviskuskusta kukkakaalista! Helppo, gluteeniton feta-kukkakaalikuskus maistuu sellaisenaan tai vaikka grillatun lihan kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-5 annosta)

  • 1iso kokonainen kukkakaali
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1/2 dloliiviöljyä

Lisäksi

  • 2tomaattia
  • 1/2kurkku
  • 200 gfetaa tai fetan tapaista juustoa
  • 200 gtaateleita
  • 2 dlyrttejä (esim. lehtipersiljaa korianteria ja minttua)
  • 50 grukolaa
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2–1 tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Aloita kukkakaalikuskus irrottamalla kukkakaalin kukinnot. Hienonna kukinnot monitoimikoneen teholeikkurilla hienoksi muruksi.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit. Lisää sitten kukkakaalirouhe ja kypsennä sitä pannulla käännellen noin 3–5 minuuttia. Anna jäähtyä. 

3. Pese ja pilko tomaatit ja kurkku kuutioiksi. Murusta tai kuutioi feta. Puolita taatelit. Hienonna yrtit. Huuhtele tarvittaessa ja kuivaa rukola. Yhdistä kaikki raaka-aineet isossa kulhossa. 

4. Mausta lopuksi kukkakaalikuskus sitruunamehulla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa kukkakaalikuskus sellaisenaan tai grillatun lihan lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä