Feta-hölskypotut
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Feta-hölskypotut ovat uusi versio perinteisistä hölskypotuista. Tässä reseptissä perunat saavat seurakseen kreikkalaiseen tyyliin fetajuustoa.
KA
3.4
Julkaistu: 8.7.2017

Feta-hölskypotut
Reseptin ainekset (5 annosta)
Feta-hölskypotut
- 1 kgvarhaisperunoita
- 2 kpluusia punasipuleja
- 1 ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
- ½ dltuoretta minttua hienonnettuna
- 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
- 200 gfetaa murustettuna
- 200 gkreikkalaista jogurttia
- 2 rklsitruunan mehua
- 3 rklneitsyt oliiviöljyä
- ½ tlsuolaa
Feta-hölskypotut valmistuvat näin:
- Pese varhaisperunat hyvin. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
- Hienonna uudet punasipulit, tuore tilli, tuore minttu ja valkosipulin kynsi.
- Kaada perunakattilasta keitinvesi pois. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, tilli, minttu, valkosipuli, sitruunan mehu, oliiviöljy, murennettu feta, suola ja kreikkalainen jogurtti.
- Peitä kattila kannella ja ravistele kunnolla niin, että ainekset sekoittuvat ja perunat hiukan hajoavat.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile heti esim. grilliruoan lisukkeena

Hölskypotut
Maku

Uusien perunoiden keittäminen – näillä ohjeilla keität kesän herkullisimmat potut!
Maku

Hasselbackan perunat
Kotivinkki

Litistetyt perunat – tähteestä herkuksi!
Kotivinkki

Perunasalaatti uusista perunoista – kesän parhaat maut samalla lautasella
Kotivinkki

Voipotut – kahden ainesosan kastike nostaa varhaisperunat aivan uudelle tasolle
Maku

Uuniperunat ja 4 erilaista täytettä – onko valintasi savulohi, katkarapu, sinihomejuusto vai feta?
Kotivinkki

Perunanyytit grillissä
Kotivinkki