Maku

Feta-hölskypotut

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Feta-hölskypotut ovat uusi versio perinteisistä hölskypotuista. Tässä reseptissä perunat saavat seurakseen kreikkalaiseen tyyliin fetajuustoa.
KA
3.4
0


Ainekset (5 annosta)

Feta-hölskypotut

  • 1 kgvarhaisperunoita
  • 2 kpluusia punasipuleja
  • 1 ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • ½ dltuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 200 gfetaa murustettuna
  • 200 gkreikkalaista jogurttia
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 3 rklneitsyt oliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Feta-hölskypotut valmistuvat näin:

  1. Pese varhaisperunat hyvin. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Hienonna uudet punasipulit, tuore tilli, tuore minttu ja valkosipulin kynsi.
  3. Kaada perunakattilasta keitinvesi pois. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, tilli, minttu, valkosipuli, sitruunan mehu, oliiviöljy, murennettu feta, suola ja kreikkalainen jogurtti.
  4. Peitä kattila kannella ja ravistele kunnolla niin, että ainekset sekoittuvat ja perunat hiukan hajoavat.
  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile heti esim. grilliruoan lisukkeena
MITÄ PIDIT?
3.44
Kommentoi »